Наемническата групировка Вагнер завършва предаването на оръжия на редовните въоръжени сили на Русия, съобщи Министерството

...
Наемническата групировка Вагнер завършва предаването на оръжия на редовните въоръжени сили на Русия, съобщи Министерството
Коментари Харесай

Вагнер“ предаде оръжието си на руските въоръжени сили

Наемническата групировка  " Вагнер "  завършва предаването на оръжия на редовните въоръжени сили на Русия, заяви Министерството на защитата в Москва, повече от две седмици откакто групата провежда къс въоръжен протест, съобщи Ройтерс. 

Това предаване на оръжия е най-конкретният знак до момента, че Вагнер - чиито бойци са водили някои от най-ожесточените и кървави борби по време на войната на Русия в Украйна - се отдръпва от бойни интервенции там, отбелязва Ройтерс. 

Припомняме, че по време на протеста от 23-24 юни наемниците поеха контрола над южния съветски град Ростов на Дон и смъкнаха неустановен брой военни хеликоптери, убивайки водачите им, до момента в който напредваха към Москва.

От Ройтерс означават, че бунтът се възприема като най-сериозното предизвикателство за Путин, откакто той пое Русия. Докато протестът беше в ход, Путин го разказа като " нож в гърба " и акт на изменничество, който рискува да потопи страната в революция.

Кремъл сподели, че с цел да избегне кръвопролития, Пригожин ще замине за Беларус и наказателното дело против него ще бъде прекъснато. 

От Русия оповестиха тази седмица, че Путин се е срещнал с Пригожин за към три часа на 29 юни, пет дни след протеста. Данните от следенето на полетите демонстрират, че аероплан, обвързван с Пригожин, е напуснал Москва и се е насочил към Беларус във вторник вечерта, само че не е ясно дали той е бил на борда. Несигурността заобикаля и бъдещето на по-голямата бизнес империя на Пригожин в Русия и обширните интервенции на Вагнер в елементи от Близкия изток и Африка, в това число Сирия, Мали и Централноафриканската република.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР